Tuesday, March 29, 2011

:: sedetik lebih ::

x taw kenapa tp lagu sedetik lebih ni betul2 wat
ati 'cair' biler dgr~
lirik nye betul2 memberi makna..
terutama kt part >>

Kasihku…ku amat mencintai kamu
Kerana kau beri erti hidup
Ku kan terus mencinta sedetik lebih selepas selamanya

segalanye indah dlm lirik lagu nie..
tp realitinye ade ke laki y akan ckp cmni
kt gf dyeowg sedangkan gf dyeowg syg
dyeowg ngn sepenuh ati.....

kadang2 kite xbuley mengharapkan ape y kite x pasti
tp kadang2 x slah lau kite sntiase bersabar
dan terus menunggu smpai segalanye
menjadi y terindah.. >>______<<

terimalah "SEDETIK LEBIH"
Setiap nafas yang dihembus
Setiap degupan jantung
Aku selalu memikirkanmu
Dalam sedar dibuai angan
Dalam tidur dan khayalan
Aku selalu memikirkanmu
Ternyata ku perlukan cinta dari dirimu sayang
Barulah terasa ku bernyawa
Kasihku…ku amat mencintai kamu
Kerana kau beri erti hidup
Ku kan terus mencinta sedetik lebih selepas selamanya
Di kala penuh ketakutan dengan badai kehidupan
Ku bersyukur adanya kamu
Biarlah kehilangan semua yang dimiliki di dunia
Asal masih adanya kamu......

Tuesday, March 22, 2011

PUSRAWI VS. KLCC


>PUSRAWI a.k.a pusat rawanan islam<
semlm, bersamaan 21 mac, 2011 (isnin)
seowg kwn  ak telah d timpa musibah d mana
moto y d tunggang beliau telah terlibat dlm 1 kemalangan
ketika dlm prjlnan ke tmpt keje..
owg y d maksudkn tu x lain x bukan 'besties' ak pnye bf la~izat izfasha:
ijat, xpya nk nanges2 ag oke!zik da oke pas tgk ko dtg n suap kn dye mkn smlm!hahahahahahahahaha~

from PUSRAWI to KLCC pulok~ >________< mee shee suker..kuikuikui



 kuikuikui,,pesal pic ak jek y penoh??hahahha..kowng 
plakon tmbahan,so pic kowng kene half jela k. hehehhe


ijat n ara y gedix berposing d tgh panas~lalalalalal




ni jela kudap-kudapan y mampu d
beli semase d KLCC tu..mane x nye
sume mhal blako~
>> aunties anne's we lebiu >__<
kuikuikui...

Monday, March 21, 2011

si g@rfield y gatai!!

haiiiiiii~
nk cita pn malu larhhh..
tp lau x cite,,x dpt lak nk share 1 cite y bg ak 'cute' sgt..heheheh
lau kowng nk tw,kt uma ak ni memang byk kucen,,ade la dlm 7 ekor..
dlm byk2 nih,,ade sek0r ni memang cute bangat!da r tu,,bijak plus miang cket~hahahaha
di sbb dilahir kn dlm kaler oren stripes ckt kt badan dye tuh,, so kami sefamily pn
menamakan beliau as a g@rfield >_____< kuikuikui


nk taw pe story y si garfield nih da wat??haaa....kowang tgk dlu pic2 kt bwh ni..then kowng
analyzed sndri dye uat pe tu...heheeeeee
>> wat muke x BERSALAH jer... !_____!

                                                  >> penchurik berjaya d berkas!aha!

>> " bergaya kan sahye??"


ha,,,ini la cite..
sgt nakal n miang tw budk garfield nih..
hehheheh...part y paling xley blah tu,,dye bule g bwk lari
'tudung saji' kt ats kepale dye ke sane cni..ishh2..nakal tw~
walau cmner skali pn,,dye tetap d sayangi oleh sume owg dlm umah ni!muaaahhhh!
lebiu la garfield~

Sunday, March 20, 2011

mEE shEE with bUbU fAmiliEs =D



sahye adalah mEE shEE y d maksud kn..
hehehheheh...sebenarnye mEE shEE tu dtg
drp word me she (sy perempuan)
tp telah d slah gunekn smpai menjadi mEE shEE..
and tolong la jgn tmbah 'shegera' d blakang shEE tu oke!=p



bUbU fAmIliEs????alrite,,tgk kt bwah nie~

 >> ara farhah & izat izfasha

>> nur syazana & rahfidah rahman

>> wawan kabar & raziman radzi

ha....ni la bubu families y ak ckp tu...mereka sume kwn lepak, kwn study, kwn tok assgnmnt,
and als0 kwn kongsi suke duke..ahahahahhaha
we're OMB44D y chomeyl! =)

pEace frOM me~

Saturday, March 19, 2011

kau harus taw...

 
Pejamkan matu mu untuk ku
Dengarlah dunia berkata-kata
Usah kau ragu disini tempatmu
Walau berubah dimata kita
Tetap indah selagi kau masih percaya
Tertawa kecewa terpisah
Jalan yang lurus yang berhalang
Adakah semua ini yang ku inginkan
Ataupun hanya mengejar dunia semata-mata
Ku harap ku masih percaya
Bukalah matamu
Biar aku memelukmu
Kita bersama masih muda masih mentah
Ku harap kau masih percaya

Selama ini
 


sAturdaY snAck0ut T____T

weekend y d nanti2 kn setelah 12 ari berpenat lelah
asyik ber'dating' bersama buku2 n 'assignment' berserta
'test' y berlambak tiap2 ari d "U" akhirnye
 arini dpt jugak ak keluar wif my 'buah ati' untuk menikmati
ari sabtu y indah tanpa gangguan drp sesiape..hahahahahah~

dEstinasi y d tuju arini adalah ke sUnway pYramid which is
kt cni la slah satu tmpat kegemaran kteowg melepak ujung2 minggu..
cume 3 perkare jek y tak besh nye kt cni which is
1. susah nk dpt parking kete
2. nk beli tiket kne berator panjang 'giler'~puuuuuffffhhh =p
3. tiket parking y mahal..huh

for today, i'm wif my buah ati tgk cite 'i'm no.4'


n0t bad jgk lar jln citenyer~x rugi la lau tgk pn..berbaloi2..hehehe
teruje giler ak tgk cite nih ptg td..heheheh.

that one part,,second part y wt ak teruje giler arini adelahh...

time tu dlm kete,kami 'otw' nk lik ke uma ak lar time tu,
ttbe si 'buah ati' ak nie g pasang lagu fav.ak..
actually, sesape y tgh hot bercouple pn lau dgr lagu nih confirm ley terjatoh
katil biler dgr lahhh~hahahahhaha
bkn pew,,lagu ni memang SWEEEeeetttttttttttt sgt oke! =)





haaaaaaaaa...ni separuh drp lirik lagu y ak ckp td tu..sweet x???hehehhe
and da ending lagu nih lg 'tacing' tw tak cz dye ckp...


hahahahahhahahaahahah~ love it so much!
h0pefully one day kteowg juge akan jd 'the perfect two' cm
dlm lirik lgu nihh,,hehehhe
which is n0 m0re gad02,n0 m0re nanges2~huhuuuhuu T______T

Sunday, March 13, 2011

itU kah kiTa?

"kdg2 kita t'lupa kita prnah gmbira b'samanya..kdg2 kita t'leka yg dia slalu buat kita ketawa..kdg2 kita t'senyum krn dia prnah buat kita bahagia..adakalanya kita menangis krn telatahnya m'buatkan kita merinduinya..org itu adalah org yg prnah b'kongsi SUKA & DUKA b'sama kita..."
kata2 nie pernah ak dgr dr seseowg
kata2 nie jgk pernah buat ak leka seketika         dan ......
kata2 nie jgk pernah buat ak pikir sejenak
Di mana kita sebenarnya berada??
adakah d HATI nya? adakah d MINDA nya?? ataupun hnya d TUTUR KATA nya saja?
knp kita selalu lupa...
knp kita selalu bangga...
andai cerita ini buleh d ulang semula...
permulaan dan pengakhiranya pasti berbeza...
kerna smpai  hari ini, sayang ini tak pernah berubah dr hati T____T

Friday, February 25, 2011

kite tidak pernah sempurna

'saya ingat saya faham diri awak, tp sebenarnya saya tidak'
>> sbb saya slalu lupe ape y awk suke, ape y awak pesan<<

'saya ingat saya melindungi diri awak, tp sebenarnya saya tidak'
>> sbb saya pernah pergi dari awak 1 mase dulu<<

'saya ingat saya slalu wat awak gembira, tp sebenarnye saya tidak'
>> sbb setiap ari ade jek perkare y saya xkn puas ati kt awak<<

TAPI..........
pernah tak awak tahu setiap kali awak sedey,
saya 1000 kali lagi sedey dr awak..

                                                                                                     dan

 biler awak ckp I LOVE U dlm phone,
ati saya berbunge2 riang gembiranye..

                                                                                                       dan

biler awak ckp nk kuar makn n g main 
snooker ngn kwn2 awak, sy akn tunggu
awak smpai ke pagi sbb sy nk sntiase 
bersame awak..

saya tak kate saya sempurna utk awak
tp saya nk awak taw y awak ckup sempurna utk saya
saya tak kate saya terbaek utk awak
tp saya nk awak taw y awak adlh y terbaik pernah ade dlm idup saya
dan 
saya juga xpernah kata y awak perlukan sy
tp saya nk awak taw y saya perlukan awak dlm idup saya


byk PERKARA y kadang2 wat kite lupe tentang orang y kite sayang
walau sekecik2 mane ia, kadang2 perkara itu y membuat kte selalu bertengkar
dan berulang2 setiap hari...
kerana
 "KITA TIDAK PERNAH SEMPURNA"

Saturday, February 19, 2011

sEtElah 1 tahUn 4 haRi

arini genap la 1 tahun 4 ari..
nie bukan umor anak ak larhhh...
1 tahun 4 ari nie um0r rElationshiP ak wif mY bEe..heheeeeee

actually kami xde celeb pape pn cz masing2 jaoh n sibuk
tp xpe larh, t ade mase kami akn raikan n nk tw biler,
kne tunggu la..heheeeee

>>senanye, dlm diam2 ak ttbe dpt idea nk bg s0mething kt si emmet nih (jgn mara b)heeehe
tp ak cm xde bajet sgt.sooooo,,dgn ilham n bkt seni y ade ni
ak pn telah membuat 1 kad y xbpe nk chantek tuk dye...hahahahha
sehari semalm ak nk siap kn bende alah ni..haissshhh
smpai ke tdow ak bwk..(lau ade air liur basi tu,paham2 jela ea) =D
k0wang nk tw pe dye ak wat???
haaaaaaaaaaaa.......ni dye!!!







taraaaaaaaa~hahahahahha
cm kad y d wat oleh kanak2 tadika kot~hahahahah

   
                                                 >>> walau betape buroknye karya seni ak nih
                                                       y pasti ak ikhlas membuatnye dan ak wat ngn
                                                            penuh 'kasih sayang' oke!



b>> walau ape pn y jadi, h0ney tetap sentiase d sisi b!
selamat ulang tahun b, i love u, i love thiz relati0nship
may ALLAH always bless our life n thiz relationship b ...

Monday, February 14, 2011

jUz rIngAn2 larh (*;*)


t0 all my follower bl0g, s0ryla aku x dpt nk jd foll0wer saudara-saudari 
sekalian buat mase terdekat ini kerna ade masalah2 teknikal y x dpt di elakkan pn masa ini
(senanye terlupe passwrd n id sndri)...hehheheh
insya-Allah, t da oke sume, aku akn add anda semua k!pr0mise larh..hehehhe

sebenarnye xade cerita y besh pn ak nk share arini..
memandangkan mate belom mengantuk lagi, marila kite same2 merapu2 ckt kt blog nih..
heeheee.

memandangkan ari rabu nie dah semakin hampir, ak nk share ckt la
ngn kowang pe y speialnye hari rabu nie..
actually, thiz wednesday ( 16th Feb, 2011)
adalah ulang tahun pertame with my MR.BUC0K..
hahhahahahah
sgt teruje n sgt suspens...hehehehhe
xtw la nk luah kn mcmner lagi, tp y pasti ak sgt2 apy..
APY GILER!!!heheh
hopefully thz relationship akn berkekalan la hingga ke akhir hayat kami..
bkn aper, i love him too much (*;*) >> LOVE U B!hehee

bukan senang tuk smpai ke tahap cm gini tw..
yer2,,ak x tipu..da mcm2 hal y jd.
ak pn memule tu ptus asa gk, tp 'dye' byk bg ak semangat n keyakinan
d samping family n friends y xpernh ptus2 menyokong kami dr dpn,blakang,kiri n kanan kami..
thanx to all..

as a girl, x d nafikan y ak ni memang salu berangan2..
biler la agknye eh ak akn menamatkn zman bujang nih..haisshh..>>bunyi cm miang lak.hheheeh
tp biler tgk kwn2 lain y da kwin,da de anak,rase teruje la jgk kn..
tp pe nk wat kn,,stdy pn x hbs lgi..mama ckp
"adik lau nk kwen, tunggu hbs blaja.da keje elok2,da kumpul duet,baru ley kawen.ada paham??!!"
ishhhh.....berat sungguh ak dgr baris2 keramat mama ak tuh..cishhh~

xpe la bie...one day t ko akan lalui nye jgk..so BESABAR jela oke!heheh
anyway, ak nga buntu..
xtw nk bg my mr.bucok ak tu aper as present smpne ulangthn pertme nih..
planning asal nk kami nk beli set perfume couple jek..
tp..ntah la..xtw knp ak cm berubah ati lak ngn cadangn beli perfume tu..hehehhe
senanye sush tw nk bg laki ni adiah..cite rase ne same..
y kite kate besh, dye ckp x besh,
y kite kate wangi,bg dye x wangi..so sush la..huh..
ishhh,,mls la nk pkir skang..
t bajet smpai,tros beli jela.heheh =)

Alhamdulillah, rase memang bahagia sgt..
aku x pernah berharap tuk dpt kehidupan y sesempurna sekarang nie,,
tp aku bersyukur kerana Allah memberi ak peluang tuk merasa nikmat
kesempurnaan y Dia pinjam kan kt ak sekarang nie..

sem0ga ape y berlaku pd es0k ari adalah y lebey baik dr ari ini..
ak pn akn cube sntiasa memperbaiki segala kelemahan ak arini agar esk ak x ulang 
kesilapan y sama..dan y paling penting
ak xkan pernah putus asa lagi!>>heheeee.(depends on situation)


ZzZzzzZzZzzzzzzzZZZzZzZZZZZZZZZZ...
mengantuk sudah mate ini..pejam celik pejam celik da nk kol 2.00 am lak..
rasenye cukup la takat nie dlu..

salam MAULIDUR RASUL kepada semua y rajin membaca blog ak nie..
selamat malam..wasalam.. (*;*)















Friday, February 11, 2011

marila mengINAI-INAI..lalalalal

iNai terlalu sin0nim tuk pengantin terutame tok kaum hawa ni..
tp rasenye xsalah pun if kami2 y blum kawin ni pn nk berinai kn..hehehe..

>>sanggup membazir duet sbb nk menchantik kn tangan..heheee(chantek ke??)


             ha,,ni pitcha pas kak pelukis inai y pro tu siap melukis kt tgn ak...
            akak tu memang hebat la..x smpai 5 minit dye melukis..kagum!kagum!


NEXT

tara....ni la hasilnye..tp blm cukup siap.kne tunggu betul2 kering dulu.
y sebelah tu tgn bff ak.dye pnye idea r nih wat mende2 cm gini..

NEXT

ni lak semase proses penggelupasan d mana inai y telah betol2 kering
akan menggelupas n tercabot sndri dr tgn..

NEXT

tara........ inila hasilnye setalah lenguh tangan ak menunggu..
chantek x??hehehhe..rase da naik kebas tgn xley nk gerak2..huh

 
 
ha,,bdk y bwh ni lerw y semangt sgt nk wat inai ni cz nk jd pengapit pnye pasal..
last2,ak pn terikot2 jgk..hehehhe

ok lerw,smpai cni ajela dlu crite kite utk blog kali ini.
insyaAllah ak akn update dgn cerite2 y menarik lagi oke!
daaaaaaaa.....








Friday, January 14, 2011

kau y terbaek utk ku!

BENCI!BENCI!BENCI!
kau memang kuat membebel..
salah ckt mesti kau membebel...
paling tak pn,telepon aku xkn henti2 berdering
then ko akan membebel xhenti2....heeee...
tp...
aku senanye suke dgr kau membebel...
tiap ape y ko bebel, ade msg 
kau betul kn kesilapan aku..
aku yang salu degil..
kau ajar aku tuk setia
kau ajar aku tuk jd dewase...

SAKIT!SAKIT!SAKIT!
kau memang suke pakse aku makan ubt
kau taw aku xsuke makan ubat
tapi kau tetap pakse gk..
geram jer!!huh
tp...
ape yang kau wat tu betul la
lau aku x makan ubt
sampai biler pn sakit xkn baik2..
aku taw kau caring kat aku..
aku je y salu mengade n degil..heheeeee

GADO!GADO!GADO!
haaaa...
kita memang same degil, keras kepale n keras ati
part nie memang x d nafikan kte memang serupe
kau xkn mengalah n aku pn xkn bg kau menang...huh
tp...
kau xkn taw,, biler kite gadoh
aku la akan jd owg paling sedey dlm dunia nih
cz wat kau mara, wat kau sdey n wt kau xgembire
memang aku xkn tunjuk cz aku ego..
sorry yer syg...         

  kau sebahagian y terbaek pernah ade dlm idup aku
"EMMET DEAN"